Το Τρίαθλο Μαγείας.

Σχετική εικόνα

«Αιώνια δόξα! Αυτό περιμένει τον μαθητή που κερδίζει το Τρίαθλο Μαγείας!”

Το Τρίαθλο Μαγείας είναι ένας μαγικός διαγωνισμός που ιδρύθηκε περίπου πριν από 700 χρόνια και λάμβανε χώρα μεταξύ των τριών μεγαλύτερων σχολών μαγείας στην Ευρώπη: την Σχολή Χόγκουαρτς για Μαγεία και Ξόρκια, το Ινστιτούτο Ντράμστρανγκ, και την Ακαδημία Μαγείας Μπομπατόν και είχε ως σκοπό την σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των μαγικών Σχολών. Κάθε πέντε χρόνια, επιλεγμένοι πρωταθλητές ανταγωνίζονταν σε τρεις άθλους και φιλοξενούνταν απ’την Σχολή που διοργάνωνε το Τρίαθλο. Παραδοσιακά, κριτές ήταν οι διευθυντές ή διευθύντριες των μαγικών Σχολών. Στόχος ήταν η διερεύνηση των μαγικών ικανοτήτων, η ανάπτυξη της ευρηματικότητας και η καλλιέργεια του θάρρους των διαγωνιζομένων. Οι πρωταθλητές αγωνίζονταν για την τιμή και τη δόξα της νίκης στο τουρνουά, για το Κύπελλο του Τριάθλου και ένα χρηματικό έπαθλο.

Σχετική εικόνα

Κάθε Σχολή εκπροσωπούνταν από έναν μόνο πρωταθλητή. Οι επίδοξοι πρωταθλητές της κάθε Σχολής έγραφαν το όνομά τους σε μία περγαμηνή και την έριχναν μέσα στο Κύπελλο της Φωτιάς, το οποίο ήταν ένας αμερόληπτος κριτής που επέλεγε αυτόν που θεωρούσε καλύτερο για να εκπροσωπήσει την Σχολή του. Όταν ερχόταν η κατάλληλη στιγμή,το Κύπελλο αναδείκνυε τους πρωταθλητές του τουρνουά. Από τη στιγμή που επιλεγόταν, ο κάθε πρωταθλητής, συνδεόταν με ένα ισχυρό μαγικό συμβόλαιο που τον υποχρέωνε να συμμετάσχει στους άθλους. Οι τρεις άθλοι που καλούνταν να φέρουν εις πέρας οι πρωταθλητές,  ήταν εξαιρετικά επικίνδυνοι και διέφεραν από έτος σε έτος. Στους πρωταθλητές δίνονταν στοιχεία πριν από κάθε άθλο, ο οποίος ωστόσο παρέμενε κρυφός, μέχρι την στιγμή της διεξαγωγής του. Κάθε πρωταθλητής έπρεπε να αγωνιστεί μόνος του κατά τη διάρκεια του τουρνουά, χωρίς να λάβει καμία βοήθεια από κανέναν, συμπεριλαμβανομένων των φίλων και των εκπαιδευτικών της Σχολής του. Η εξαπάτηση ήταν παρακινδυνευμένη, αν και έχει γίνει γνωστό πως είχε συμβεί αρκετές φορές, κατά τη διάρκεια της ιστορίας του Τριάθλου.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για goblet of fire four champions

                           ~Οι τέσσερις πρωταθλητές του Τριάθλου Μαγείας~

Μία ακόμα παράδοση του Τριάθλου, ήταν η διεξαγωγή ενός χορού την ημέρα των Χριστουγέννων, στη Σχολή που φιλοξενούσε το τουρνουά. Ο χορός άνοιγε με τον χορό των πρωταθλητών και των συνοδών τους. Οι μαθητές, που ήταν αρκετά μεγάλοι για να παραστούν στη γιορτή, μπορούσαν να φέρουν μαζί τους και συνοδό. Οι μικρότεροι μπορούσαν να παρευρεθούν μόνο αν τους προσκαλούσε κάποιος μεγαλύτερος.

Σχετική εικόνα

Το πρώτο τουρνουά διεξήχθη το 1294 και διεκόπη το 1792, επειδή οι πρωταθλητές έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια των ιδιαίτερα επικίνδυνων άθλων.
Το 1994, το τουρνουά αναβίωσε με περιορισμούς , σε μια προσπάθεια να εμποδιστούν πιθανοί θάνατοι. Ένας από τους περιορισμούς αυτούς ήταν ότι όλοι οι υποψήφιοι έπρεπε να είναι στην ηλικία ενηλικίωσης των μάγων, δηλαδή 17 ετών.

Το Τρίαθλο Μαγείας του 1994 έμεινε στην ιστορία πρώτον, για το γεγονός ότι συμμετείχαν σε αυτό τέσσερεις και όχι τρεις πρωταθλητές, δεύτερον γιατί σηματοδότησε την επάνοδο του Άρχοντα του Σκότουςκαι τρίτον γιατί κατέληξε σε τραγωδία, με τον θάνατο ενός απ’τους πρωταθλητές, του Σέντρικ Ντίγκορι.

HP4GoF4474

Οι τρεις Άθλοι:

Σχετική εικόνα

Σχετική εικόνα

Σχετική εικόνα

Είναι άγνωστο αν οι τρεις Σχολές μαγείας συνέχισαν την διοργάνωση του τουρνουά, μετά το θάνατο του Σέντρικ.

 

Σχολιάστε